#εξαρτημένα_παιδιά

Αν ρωτούσες αυτήν την γυναίκα,που σήμερα στέκονταν δίπλα στον γιο της περήφανη, αν το φανταζόταν αυτό 10 χρόνια νωρίτερα, σίγουρα θα σου έλεγε ότι δεν τολμούσε να κάνει τέτοια όνειρα.

Τότε, δεν μπορούσε να ονειρευτεί ούτε την επόμενη μέρα! Έπρεπε να οπλιστεί με υπομονή και επιμονή για τον Γολγοθά που ανέβαινε! Έπρεπε να είναι δίπλα στο παιδί της ώστε να μπορέσει να το τραβήξει από τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών!

Ούτε και η ίδια δεν το πιστεύει τώρα, ότι όλο αυτό ήταν ένας κακός μακρινός εφιάλτης!

Σίγουρα σε έχω μπερδέψει και δεν με καταλαβαίνεις… Πριν λίγες μέρες , έζησα μια τρομερή εμπειρία στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου…. Μιας βιωματικής ιστορίας, για ένα παιδί που έμπλεξε στα ναρκωτικά σε ηλικία 14 ετών και μετά από μια δύσκολη δεκαετία, σήμερα μετράει 4 χρόνια καθαρός ! Για μένα, όσο δύσκολα πέρασε ο «Ηλίας» , ο ήρωας του βιβλίου, για να απεμπλακεί από τα ναρκωτικά, άλλο τόσο δύσκολο ήταν η καταγραφή όλη αυτής της ιστορίας, δείχνοντας τον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών, τις παρενέργειες, τα στερητικά σύνδρομα…. Γιατί θέλει πολύ τόλμη να περάσεις από το «Ο Χρήστος το πρεζόνι» στο «Χρήστος»! Δυστυχώς, το 2019, η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί αυτά τα παιδιά και να τα επανεντάξει! Σαν να μην είμαστε έτοιμοι, να υποδεχτούμε ένα παιδί από την κόλαση και η ταμπέλα του ναρκομανή να τον κυνηγάει για χρόνια!

Ο Χρήστος, όμως, πέρα από το φανερό του άγχος, ήταν εκεί ξεπερνώντας όλες αυτές τις ταμπέλες και έτοιμος να αναλύσει τα πάντα! Για το πως έφτασε στο βιβλίο, για το ποιος τον παρακίνησε, για τα ναρκωτικά, για τις δύσκολες μέρες, για το αν το κράτος τον βοήθησε κ.α… Χωρίς κανένα πάθος και καμία ντροπή (για ποιο λόγο άλλωστε), ανέλυσε τα πάντα στην παρουσίαση του βιβλίου του! Όπως ακριβώς έκανε και όταν έγραφε το βιβλίο του! Διαβάζοντάς το, μπορεις να καταλάβεις την ψυχοσύνθεση του, πριν φτάσει στα ναρκωτικά! Και ξέρεις κάτι, είμαι σίγουρη, πως με μερικά περιστατικά θα προβληματιστείς, ειδικά αν είσαι γονιός ! Αυτος άλλωστε δεν είναι και ο σκοπός του βιβλίου?? Να σε βάλει να αναρωτηθείς και να προβληματιστείς για κάποια πράγματα, έτσι ώστε να μπορέσεις να τους δώσεις την καλύτερη δυνατή λύση ?

Εγώ από αυτήν την μέρα κρατάω δυο πράγματα, περα από την συγκίνηση για το νέο ξεκίνημα του Χρήστου και την υπερηφάνεια της φίλης μου ( και μάνα του Χρήστου).

Πρώτον, τα λόγια της : να είστε κοντά στα παιδιά σας, να πηγαίνετε για καφέ μαζί τους, ένα σινεμά…. δεν χρειάζεται να δουλεύετε αρκετές ώρες, ώστε να μπορέσετε να τους εξασφαλίσετε τα πάντα! Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα με το 1/3 από αυτά που έχετε σκεφτεί να τους παρέχετε! Σας θέλουν εκεί δίπλα τους σε όλα! Για να νιώθουν σιγουριά σε όλες τους τις κινήσεις!

Και δεύτερον, στην ερώτηση κάποιου αν το κράτος ήταν δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα, η απάντηση ήταν όχι! Και όχι μόνο αυτό, αποκάλυψε πως το ίδιο το κράτος έκανε “πλάτες” στους διακινητές, στους χρήστες, στα καλά πόστα, στα “νταραβέρια” κτλ…. Δεν έπεσα από τα σύννεφα, αλλά ήταν λόγια που με ταρακούνησαν! Είχε να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του και δεν είχε καμία προστασία από πουθενά! Και δυστυχώς, αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε και ανεχόμαστε! Όχι μόνο να μην μπορούν να σε προστατέψουν, αλλά να βοηθούν και αυτούς που θέλουν το κακό σου!

Θέλω πολύ να παραγγείλεις το βιβλίο και να του αφιερώσεις δυο μέρες! Τις αλήθειες δεν πρέπει να τις θάβουμε …. Αυτό να θυμόμαστε ! ❤️ Περιμένω τις εντυπώσεις σας…

https://www.facebook.com/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A3-2170257893285351/ 

Χρήστο , καλοτάξιδο το βιβλίο σου ….! Περιμένω το επόμενο τώρα!

#roseyourworld #keeprosing #εξαρτημένα_παιδιά

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *