Αν τα κόμπλεξ ήταν λεφτά…

 …. πολλοί θα είχαν γίνει πλούσιοι !

Ο κακός άνθρωπος, συνήθως φαίνεται ! Έχει κάτι στα μάτια του που δεν χρειάζεται να είσαι παρατηρητικός για να τον καταλάβεις ! Όταν τον συναντήσεις, θα τον καταλάβεις και θα τον αποφύγεις!

Ο άνθρωπος ο κομπλεξικός, δεν γίνεται αντιληπτός με την πρώτη μάτια! Ούτε με την δεύτερη, ούτε με την τρίτη! Στην αρχή βλέπεις έναν cool τύπο, με πολλά ενδιαφέροντα και μια ακατάπαυστη ανάγκη να μάθει όσα πιο πολλά μπορεί για την ζωή σου!!

Και όλη αυτή η φιλική του διάθεση, σου ρίχνει στάχτη στα μάτια ώστε να μην μπορείς να δεις καθαρά τον κομπλεξισμό του! Είναι ο ορισμός του best friend, που σου σκάβει τον λάκκο!  Ώσπου μια μέρα, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα δεν μπορείς να καταλάβεις από που προήλθε! Ξαφνικά, βλέπεις μια αλλαγή στην συμπεριφορά των φίλων σου, που ψάχνεις να δεις τι έχει γίνει! Και συνεχίζεις να μιλάς με αυτόν και να ψάχνετε, μάταια, την πηγή του κακού.
Ο “φίλος” σου, συνεχίζει να μεταφέρει τα όσα του εκμυστηρευεσαι με ταχύτητα φωτός και “ελαφρώς” (μια έννοια σχετική για τον καθένα ?) διαστρεβλωμένα! Και έτσι εσύ καταλήγεις στα χάπια,  μέχρι που έρχεται ο από μηχανής θεός και σε προσγειώνει στην πραγματικότητα! Αυτός ο από μηχανής θεός , μπορεί η είναι η ίδια σου η κρίση που, επιτέλους, λειτούργησε ή κάποιος φίλος που σου άνοιξε τα μάτια! 

Και τι κάνεις τώρα?? Σίγουρα η λύση δεν είναι η κατά μέτωπον επίθεση! Πραγματικά, μη του δώσεις καμία σημασία και γύρισε του την πλάτη! Να ξέρεις ότι αυτό είναι ακόμα χειρότερο για έναν κομπλεξικό άνθρωπο.
Έτσι και αλλιώς έχεις δει ποτέ κανέναν κομπλεξικό να παραδέχεται τα λάθη του ή σταματάει ποτέ η μανία του να κρίνει τους άλλους ??? 

Όλα αυτά είναι θέματα που κουβαλάει πολλά χρόνια και είτε προέρχονται από την οικογένεια ή από τον περίγυρο…. και δυστυχώς τους συναντάς παντού! 

Απλά γύρισε του την πλάτη. Όταν του δίνεις σημασία τρέφεται από αυτό και γιγαντώνεται και προσπαθεί να σου κάνει και άλλο κακό αλλιώς είναι ανύπαρκτος και δεν μπορεί να επιβιώσει (τουλάχιστον στον δικό σου κύκλο) ! 

Αφιερωμένο σε όλους τους κομπλεξικούς που έχω συναντήσει!
#loveyouρε γιατί έμαθα πολλά!

#stayawayfromtoxicpeople #loveyourself 

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *