#terrible_twos

…ή αλλιώς “μήπως περνάει εφηβεία η #myE;;;;;

 

Στην πρώτη εγκυμοσύνη όλες πιστεύουμε (με το που γεννήσουμε) ότι θα είμαστε “η οικογένεια του βιτάμ” …. Θα ξυπνάμε το πρωί ήρεμα και ωραία, θα τρώμε το πρωινό μας με χαμόγελα , θα συζητάμε πόσο ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι είμαστε πλέον με τον ερχομό του παιδιού μας κτλ κτλ…. Ήδη στην πρώτη βδομάδα, έχεις φάει τις σφαλιάρες σου, προσπαθείς να καταλάβεις από που σου ήρθε όλο αυτό που βιώνεις και αν είσαι τυχερή και δεν τρελαθείς (στην περίπτωσή μου ήμουν πολύ κοντά) ,προχωράς….
‘Όλες μας έχουμε βρει μια καψερή φίλη μας, που έτυχε να γεννήσει πριν από μας και την έχουμε πρήξει πως δεν αντέχουμε άλλο γάλα, πάνα, νανούρισμα κτλ κτλ …..Και πως περιμένεις πως και πως να μεγαλώσει λίγο να πάρεις μια ανάσα!  Βέβαια όλες έχουν την ίδια αντίδραση, που (δυστυχώς) εκείνη την στιγμή πάνω στην απελπισία σου, δεν μπορείς να την αξιολογήσεις -αξιοποιήσεις…. “Κοίταξε να την απολαύσεις αυτήν την περίοδο, γιατί έρχονται χειρότερα!!!”

 

 

Εννοείται, ότι δεν μπορείς να φανταστείς (εκείνη την στιγμή) κάτι χειρότερο από ένα μωρό  που κλαίει δίχως λόγο, που τρώει ανά 3 ώρες, που του αλλάζεις 10 πάνες την μέρα, που δεν σε αφήνει να ξεκουραστείς κτλ κτλ κτλ …

 

 

 

 

Περνώντας ο καιρός κάπου μεγαλώνει αυτό, κάπου βρίσκετε τις ισορροπίες σας…. τα πράγματα γίνονται καλύτερα (εκεί κοντά στον χρόνο, ίσως νωρίτερα, ίσως αργότερα)! Έχεις αρχίσει να πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να πάρεις ανάσα….

Ο     Χ     Ι     !    !     !   !

Το μωρό σου δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα! Εκεί είναι η φάση που ξεκινάνε τα #terrible_twos! Και από και πέρα, ξεκινάει και η δική μου “αφασία”…… Η #myE ανακάλυψε την λέξη ΟΧΙ και το λεξιλόγιό της σαν να ολοκληρώθηκε! Και θέλει τα πάντα να τα κάνει ΜΟΝΗ ΤΗΣ ….. Και θέλει να τα κάνει με τον δικό της τρόπο! Και θέλει να διαλέγει μόνη της τα ρούχα…Και σταματημό δεν έχει ! Είναι μονίμως, σε μια υπερένταση, λες και έχει πάρει έκσταση! Και , βέβαια, εάν την πιάσει η κρίση της , καλύτερα να εξαφανιστείς! Και να είμαι ειλικρινείς τώρα τελευταία αυτό κάνω! Γιατί είδα ότι τίποτα άλλο δεν έπιανε! Δεν θα σας πω το πόσο ντροπιαστικό είναι, όταν γίνεται σε δημόσιο χώρο! Εάν είμαι τυχερή και την πιάσει στην παιδική χαρα , έχω πολλά ελαφρυντικά και κύματα συμπαράστασης από τις υπόλοιπες μανάδες!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλά αν την πιάσει σε καφετέρια?? Εκείνο το βλέμμα του 25χρονου (σημ. δεν έχει παιδιά), που πίνει αρακτός/ή το coctail του στην μπάρα του μπαρ, με σκοτώνει…..Είναι το γνωστό, σε όλες τις μανάδες, βλέμμα “μάζεψε το κυρά μου” και παράλληλα “αν δεν μπορείς να το μαζέψεις, τι το κάνεις”…… Άντε τώρα να εξηγήσεις και ΤΙ να καταλάβει! 

 

 

Σίγουρα, είναι η περίοδος που χτίζει/αναπτύσσει την ανεξαρτησία της, διαμορφώνει χαρακτήρα, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο της κ.α.πολλά….. ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΡΑΒΑΩ Η ΜΑΝΑ!!!!! Και όλες το ξέρουμε, ότι δεν υπάρχει “περπατημένη” σε ότι αφορά το παιδί. Το τι έκανε η φίλη σου με το δικό της παιδί, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν θα πιάσει στο δικό σου! Και για να είμαι ειλικρινείς, ψάχνοντας πάω…. Είμαι και άνθρωπος που το ένστικτό μου δεν με έχει προδώσει ΠΟΤΕ (άσχετα ότι δεν το ακολουθώ πάντα), οπότε προσπαθώ να το ακολουθώ. Λάθη κάνω πολλά, εύχομαι όμως να είναι μικρά και να μην επηρεάζουν την #myE αρνητικά!

 

 

Νομίζω ότι στην ηλικία που είναι, το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι εκεί δίπλα της στα περισσότερα ( δεν είναι πάντα εύκολο) και ΥΠΟΜΟΝΗ!!!
Που θα πάει…. θα μεγαλώσει !!!!! Και θα ρθουν καλύτερες μέρες…… Και σεις οι μανάδες με τα μεγαλύτερα παιδιά ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ…! Αφήστε με να ονειρεύομαι!

xxx…❤

#roseyourworld #keeprosing #myE #terrible_twos #toddler

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *